26 de jul. 2015

El senyor NO, els seus ajudants i Junts pel Sí.

Felipe VI  rei d'Espanya

En aquesta lluita per assolir la independència de Catalunya hem arribat al moment clau. Ho hem fet i ara només queda guanyar el 27S o convertir-nos en els occitans d'Espanya. Un poble desfet.

No tinc dubte que guanyarem amb la candidatura de Junts pel Sí, però hem d'aconseguir que sigui per una majoria molt sòlida. Que sigui incontestable.

En aquesta lluita per aconseguir un estat propi per a Catalunya tenim enemics i adversaris i tots dos van a la una en aquests moments. Per raons diferents, però amb uns plantejaments que acaben confluint en la salvaguarda del marc polític actual: Espanya.

Mariano Rajoy
El gris en aquest moment de la política catalana ha acabat i això té avantatges i riscos. Les opcions polítiques han quedat definides. Els favorables a una Catalunya independent i els que volen continuar dins Espanya amb varietats de com fer-ho, però sempre dins Espanya.

Pedro Sánchez
El 27S o guanyem o ens trituraran com a poble. Si volem continuar sent catalans hem de guanyar o passarem a ser espanyols singulars en vies d’extinció.

Els poders econòmics i polítics espanyols tenen davant d’ells l’oportunitat d’or d’aconseguir allò pel que venen lluitant durant segles: aconseguir una Espanya unida al voltant d’un projecte uniforme i harmonitzat. Amb un mercat econòmic únic al voltant de les seves grans empreses i les seves grans extensions agrícoles, que acabi amb tot allò que impedeix aquest gran projecte i on la majoria de la societat no hi compte.
Pablo Iglesias

Guanyem o desapareixem com a ciutadans catalans en un temps relativament curt de temps.

Albert Rivera
Jo vull continuar sent jo. Vull ser un ciutadà català en una societat justa i dels ciutadans. Vull deixar enrere comentaris que em diuen que sóc molt simpàtic a pesar de ser català. Vull deixar de sentir que em detesten. Vull aconseguir la possibilitat de construir una nova societat on les persones siguin el nucli central de la societat. Vull deixar de ser la gallina dels ous d’or perquè els altres visquin millor mentre al meu costat hi ha gent que passa dificultats per arribar a final de mes i que quan s’aproven normes i accions per a eliminar o mitigar, amb els poc recursos que tenim són anul·lats pel Tribunal Constitucional amb el pretext de que això discrimina els altres espanyols. La llista pel que vull ser independent és llarga i els raonaments del perquè he de continuar sent espanyol cada dia que passa és més curta.

Les giragonses que ha fet Junts pel sí per aconseguir bastir la proposta pel 27S ha exasperat a més d'un, però finalment s'ha bastit un tràiler per guanyar i això anima a la gent. D’altres, com Catalunya Si que es pot, buscaven tenir un tràiler i s’han hagut de quedar en una furgoneta gran i això fa mal. Catalunya Sí que es pot és una furgoneta gran i d’aquí no passa.


Diuen que una imatge val més que mil paraules. Veure les cares dels participants en la presentació de la llista de Catalunya Sí que es pot era la d’un funeral i no la de la presentació d’una proposta engrescadora i de futur. Per què? Ells ho sabran, però la imatge permet arribar a conclusions clares. Posar com a número ú de la llista de Catalunya Sí que es pot una persona que amaga el seu passat polític no és la millor proposta per engrescar. Totes les persones han d’assumir allò que han fet i explicar el perquè han canviat de plantejament si ho han fet, però en cap cas amargar-ho perquè més aviat d’hora que tard tot se sap.

Junts pel Sí és una proposta per guanyar un nou marc polític de convivència on l’estat estigui al costa dels seus ciutadana i no súbdits sense veu. A Junts pel Sí hi ha unitat i projecte en comú. Tampoc ens hauríem de posar nerviosos si algú dels seus components desafina en algun moment donat.

Sortosament amb Junts pel Sí ens hem posat en un altre pla. Passem pantalles amb molta velocitat i de vegades alguns triguen a reciclar-se.

El gris a Catalunya s’ha acabat. Votarem el 27S en un plebiscit com són tots els plebiscits: votant una idea utilitzant el marc jurídic vigent en el moment. I per guanyar el futur tenim una llista instrumental, Junts pel Sí. O agafem el tren del futur o ens quedem sense tren, ni vies ni estació.



La llista instrumental del Si-Si i l’endemà del 27S.



27S: el gris s’ha acabat.